top of page

Jak na Instagram carousel


Dost z vás se mě ptá, jak dělám ty krásné prokládané příspěvky. Tak jsem se odhodlal napsat tenhle krátký článek, kde vám popíšu jak jednoduše vytvořit váš vysněný carousel.



Základ šablony je správné nastavení rozlišení pro Instagram. Instagram nejlépe pracuje s fotografiemi o velikosti 2048 x 2048, jelikož budeme skládat více fotek vedle sebe tak je potřeba nastavit šířku plátna na 20480. Po správném nastavení velikosti plátna máme tu těžší část za námi.

Pro rozdělení do jednotlivých okének, Instagramu je potřeba vytvořit vodítka, které nám ukážou, kde se jednotlivé OKÉNKA dělí. Proto přejdeme do horního panelu zobrazit, následně hledáme rozvržení vodítek. Kde stačí navolit požadovaný počet sloupců a řádků. V našem případě je to 10 sloupců a 1 řádek. Což nám vytvoří základní šablonu pro práci s Instagram příspěvky.

Příprava hotového příspěvku pro export je velmi jednoduchá. Díky nástroji řez - poté nahoře v liště řez vodítek. Lze rozřezat jednotlivé okénka. aniž bychom to museli dělat ručně.

Následný export je také velmi jednoduchý. Klikneme na soubory - export - export pro web (starší verze). Kde je třeba dát si pozor na nastavení kvality exportu příspěvku. Potom stačí už jen kliknout na uložit, následně se vás zeptá kam chcete daný příspěvěk uložit. Zvolíte si požadovanou složku, kde se vám vytvoří složka images. Tam najdete vaše okénka rozdělena na jednotlivé díly, které stačí následně poskládat do příspěvku v Instagramu a celé kouzlo je odhalené. Byla to hračka, ne?



bottom of page